Start sondy JUICE s Hvězdárnou Brno
Receptury vesmírných drinků
- koktejl Jupiter čas: 21:10
- koktejl Calisto čas: 45:14
- koktejl ESA's JUICE čas:1:17:50
- koktejl Ariana 5 čas: 1:54:35
Jupiter
- 40 ml gin
- 15 ml pomerančový likér
- 15 ml limetová šťáva
- bílek z jednoho vejce
- čajová lžička cukrového sirupu
- 1 a 1/2 čajové lžičky mandarinkové marmelády
- angostura bitter na ozdobu
nealko
- 40 ml voda
- 15 ml ananasové pyré
- 15 ml limetová šťáva
- bílek z jednoho vejce
- čajová lžička cukrového sirupu
- 1 a 1/2 čajové lžičky mandarinkové marmelády
Všechny ingredience (kromě angostury) nadávkujeme do shakeru. Prvně protřepeme bez ledu,
aby se ingredience spojily. Poté přidáme led a znovu pořádně protřepeme. Nalijeme přes sítko
do připravené vychlazené skleničky. Ozdobíme angosturou (v nealko verzi vynecháme).
Calisto
- 40 ml gin
- 10 ml bezinkový sirup
- 5 ml limetová šťáva
- 100 ml tonik
- jedlé třpytky
- modrá ledová koule se spirulínou
nealko
- 10 ml bezinkový sirup
- 5 ml limetová šťáva
- 100 ml tonik
- jedlé třpytky
- modrá ledová koule spirulínou
Vložíme ledovou kouli do sklenice, přes ni nadávkujeme všechny ingredience a lehce promícháme.
Ozdobíme jedlými třpytkami.
ESA's JUICE
- 20 ml tmavý rum
- 10 ml kávový likér
- 10 ml vanilkový sirup
- 10 ml černé pivo
- čokoládový bitter
- vanilková pěna
- vafle na ozdobu
Vanilková pěna
- 25 ml smetana
- 20 ml plnotučné mléko
- 5 ml vanilkový sirup
nealko
- 80 ml káva
- 15 ml vanilkový sirup
- vanilková pěna
- vafle na ozdobu
Naplníme si sklenici ledem, nadávkujeme všechny ingredience a promícháme. Navrch navrstvíme vanilkovou pěnu
(tu si v menším množství můžeme vyšlehat ručním šlehačem). Odkrojíme z vafle dva čtverečky a spojíme párátkem. Tak nám vznikne malinký jedlý model sondy, kterým koktejl ozdobíme.
Ariana 5
- 30 ml Pusser's rum
- 20 ml Becherovka
- 40 ml ananasové pyré
- 10 ml cukrový sirup
- 10 ml limetová šťáva
- 20 ml soda
nealko
- 60 ml ananasové pyré
- 15 ml skořicový sirup s hřebíčkem s badyánem
- 10 ml limetová šťáva
- 40 ml soda
Vysokou sklenici naplníme ledovou tříští (kostkový led zamotáme do utěrky a rozklepeme paličkou na maso), nadávkujeme všechny ingredience a pořádně promícháme.